Crònica de la Caminada a les obres de la MAT a Sant Gregori

IMG_1928Dissabte 21 a les 11h del matí, unes 30 persones en vam trobar a Sant Gregori, a la comarca del gironès, per a caminar plegades fins a les obres de les torres de la MAT. El camí va ser una bona excusa per a compartir perspectives, idees i conèixer-nos millor. Seguint els nostres passos teníem un patrol dels mossos i un altre de negre que sospitem provenia del mateix lloc que el primer.

Ja ens havíem trobat amb els mossos a l’entrada i sortida del poble com ve sent habitual a les últimes caminades. Tot i així no varen poder evitar que arribéssim fins a les obres d’una torre part de l’autopista elèctrica de 440.000Kv. Allà ens esperaven els mossos, tot xerrant amb els obrers, que amb el sol avís de la nostra arribada ja havien aturat les obres.

Aquestes caminades les realitzem tots els dissabtes i són una bona oportunitat per a que qualsevol pugui acostar-se a la lluita contra la MAT i pugui conèixer d’a prop quins són els territoris que s’estan destruint per a fer les obres d’unes torres que fan 55 metres d’alçada i tenen una base de 10×10 metres.

Una de les potes de la futura torre que vam visitar

La presència policial, reforçada per un furgó de la ARRO en mig del bosc, no els va servir de gaire quan vam decidir agafar un trencall de tornada i deixar-los enrere. Si pretenen fer-nos retrocedir, haurien de saber (tant els mossos com qui els hi dona ordres) que no deixarem que ens construeixin la MAT als nostres nassos amb mirada resignada. Per a nosaltres la seva construcció no només significa radiacions que provoquen malalties, destrucció del territori, augment del risc d’incendis, etc. … sinó que a demés és un símbol d’un model energètic que ens torna dependents de les seves estructures i destrueix el món allà on arriben els seus tentacles.

IMG_1902

Aquestes són les caminades programades pels pròxims dies: el 28 d Setembre a Bàscara, el 5 d’Octubre a Orriols, el 12 d’Octubre a Ravós del Terri, el 19 d’Octubre a Santa Llogaia, i el 26 a Vilaur.