Comunicat

L’Acampada de Resistència Activa en Defensa del Territori, contra la MAT i el món que la necessita ja porta cinc dies en un bosc de Fellines (Viladasens), no gaire lluny de Girona. En aquests pocs dies s’han aplegat més de cent persones, procedents tant dels entorns com d’altres indrets de l’Estat espanyol i fins i tot de més enllà de les seves fronteres.

Durant aquesta primera setmana d’acampada s’ha donat importància al fet de conèixer el territori, veure l’estat de les obres de la MAT, compartir experiències i estratègies de lluita, així como també fer difusió i agitació.
En el decurs de les diferents sortides hem pogut constatar que avancen de molt de pressa les obres de les torres del traçat d’aquest línia de molt alta tensió que encara falten per construir als entorns de Girona, la línia que va des de Bescanó fins a Santa Llogaia d’Àlguema. En alguns punts la construcció dels fonaments de les torres de la MAT va molt ràpid. Altres punts del tram ja es troben desbrossats i en alguns llocs s’estan obrin camins per a les obres.

Des del punt de vista de la interconnexió de les lluites, s’ha tingut l’oportunitat de trobar-nos amb companys/es provinents de lluites hagudes i presents en el territori francès. Ens han explicat mobilitzacions contra la MAT (THT) i  contra les nuclears a Normandia, com també sobre una lluita actual contra els parcs eòlics previstos a la zona de l’Ariège, al sud de l’hexàgon. També hi ha hagut una xerrada sobre la destrucció de l’Amazònia peruana provocada per empreses petrolíferes, entre las quals cal esmentar Repsol. Hi ha hagut debats molt interessants sobre possibles estratègies i pràctiques, comparant les experiències.

La nostra presència en alguns mercats dels pobles propers ha generat solidaritat per part de les i els habitants.

Aquells que creuen que la MAT ja és un fet consumat o que no es pot aturar, insistim afirmant que l’única lluita que es perd es la que s’abandona. La situació canvia d’un dia per l’altre.

Encara que no sempre en la mateixa torre, els obrers estan treballant tots els dies de la setmana. Queda clar que les empreses volen acabar el més ràpid possible. Por això mateix, es important que hi hagi una participació nombrosa i prolongada per a seguir col·locant  pals a les rodes a aquesta màquina destructora, saben que cada dia de retràs és un dany econòmic.

Us incitem a participar en les assemblees diàries que es fan a las set de la tarda a l’acampada, com també a les sortides que fem veure les obres. Així mateix, us animem a venir a les jornades previstes el divendres 30 i el dissabte 31 d’agost. No obstant, cal remarcar la importància de que portem la lluita contra la MAT i el seu món a cada racó d’aquesta societat electrificada.

Algunes de les empreses que estan participant a la construcció de la MAT són:

– Red Electrica de España (REE)
– Rotella
– Promsa
– Garoc
– Vinci
– Eulen
– Grues Güell
– Estabanell
– Inelgir
– Terroca Treballs
– Elecnor
– Monfo SL.
– Siemens

També cal senyalar la feina bruta del sindicat Unió de Pagesos, el qual està pressionant les persones dels terrenys afectats  a fi d’acceptar la proposta de rebre diners sota l’amenaça d’una expropiació sense cap tipus de retribució, fent creure a aquestes persones que no existeix l’opció de seguir lluitant fins el darrer moment.

Això no acaba aquí.

Ens veurem en la foscor.

Mas Castelló (desalojada) contra la MAT