Cronica de la marxa per la zona de Vilajoan

Foto de Vilajoan extreta de Wikipedia

Ahir dimecres al mati varem sortir a fer una marxa a peu per a conèixer les obres de la MAT que s’estan duent a terme a la zona de Vilaür i Vilajoan. Prèviament es va anar a fer difusió de l’acampada i les seves activitats per diferents pobles de la zona.

 

En aquesta passejada es va veure que les obres avancen a un ritme prou ràpid i possiblement si no ens oposem amb força al 2014 com es previst, les torres hi seran fetes.

 Aquesta passejada que com qualsevol altra es preveia  tranquil·la va tindre moments de tensió quan les obres es van aturar per la nostra presencia al voltant del terrenys on s’estaba treballant. Els tot-terrenys que portaven als obrers van sortit escortats per  tot-terrenys camuflats dels Mossos d’Escuadra de paisà. En aquest moment un obrer va sortir d’un dels cotxes per a  increpar i amenaçar al grup que estava participant de la marxa.

 Pocs minuts desprès la plaça del poble de Vilajoan era presa per varis patrols i cotxes  dels Mossos d’Escuadra que es van dedicar a apuntar les matricules de tots els cotxes que es trobaven aparcats a la plaça i també a menysprear a la gent que participava de la marxa.

 Amb aquesta situació i desprès d’uns moments de tensió la marxa es va veure obligada a ser aturada i ens varen  marxar del poble amb el bon sabor de boca de veure com s’aturaven les obres de les torres del voltant d’aquest petit poble de l’Alt Empordà per la nostra presencia en allà.

 Minuts desprès d’aquets fets un patrol dels mossos vigilava la casa d’uns veïns de l’acampada que es troban en lluita per a que no hi fagin una torre que va a set metros de casa seva. Aquesta torre es la 66.

 Per concloure, air varem veure com la repressió policial tornava a sortir contra tot allò que es mou contra aquest sistema capitalista que necessita la MAT.