Crónica de les darreres caminades

El darrers dos dissabtes, com és  habitual, es van realitzar caminades per les zones afectades per la línia de molt alta tensió.

El primer d’aquests, el dissabte dia 19 d’octubre es va sortir des del centre del poble de Santa Llogaia d’Àlguema.  Primer es va visitar la subestació conversora i de tracció del TGV i més tard la torre 104, torre que ja està acabada. En arribar a la subestació ens vàrem trobar una pagesa que ens va explicar, de primera mà, les seves experiències personals sobre l’afectació de les infraestructures al territori. Tot xerrant, ens va assenyalar un pilar del viaducte del TGV, i comentava, entristida, que allà hi havia casa seva, fins que la van enderrocar per la construcció del viaducte del TGV. Més tard li van construïr també a escassos metres, la subestació de tracció del TGV i ara la subestació conversora de la MAT, subestació que converteix el corrent continu en altern. Encara manca també una nova torre de la MAT que és la darrera abans d’entrar a la subestació És a dir, una autèntica massacre!. Li vam preguntar, si havia rebut recolzament per part del consistori en tot aquest afer. La resposta va ser…silenci.

foto-4I per cloure les caminades d’octubre, el darrer dissabte dia 26, vam trobar-nos a Vilaür. Es va sortir del centre del poble i per camins es va arribar fins a la base de la torre 76, a cavall entre Llampaies i Vilaür. No va ser difícil trobar aquesta base, tan sols calia seguir el rastre de destrucció que han causat les empreses constructores enmig del bosc. Llavors vam anar direcció nord-oest i es va vorejar la masia de Can Sort i en el camí de tornada vam poder veure també les obres de fonamentació de la torre 77. Tot seguit es va tornar al lloc de sortida, al centre de Vilaür.

Com és de costum, les darreres dues caminades, també han estat custodiades per seguretat “publicoprivada”.